Kiaušinių „debesėliai“ su kumpiu

Kiaušinių „debesėliai“ su kumpiu
Ingredientai:
  • Dideli kiaušiniai, 4 vienetai
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 50 gramų
  • Smulkiai pjaustytas kumpis, 110 gramų
  • Kapoti svogūnų laiškai (ar kiti žalumynai), 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Atksirkite nuo baltymo kiaušinių trynius, atidėkite. Baltymus pabarstykie druska ir pipirais, išplakite iki standžių putų, atsargiai įmaišykite smulkintą kumpį ir tarkuotą sūrį bei smulkintus žalumynus. Šaukštu sudėkite masę į kepimo skardą, formuodami 4 lizdelius. Kepkite orkaitėje apie 3 minutes, kol gražiai pagels.

  3. Atsargiai ant kiekvieno debesėlio uždėkite po trynį, pabarstykite druska ir pipirais, kepkite dar apie 3 minutes.

  4. Šis šauniai atrodantis patiekalas iš tikrųjų daug paprastesnis, nei atrodo, ir nereikalauja ypatingų įgūdžių. Kumpį galima pakeisti dešrelėmis, kepta vištiena, o smulkintais žalumynais galima pabarstyti jau paruoštą patiekalą, nemaišant jų į baltymų masę.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ligita
» Rašyti komentarą