- Kiauliena, 600 gramų
- Miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Vištienos sultinys, 500 mililitrų
- Vanduo, 50 mililitrų
- Garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
- Kopūstai, 200 gramų
- Bulvės, 300 gramų
- Žali obuoliai, 2 vienetai
- Petražolės, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Pipirai
Kiaulieną supjaustykite maždaug 3 cm dydžio gabaliukais, sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite su 2 šaukštais miltų, druska ir pipirais.
Padalinkite mėsą į kelias porcijas ir apkepkite aliejuje ant vidutinio stiprumo ugnies (vienai "partijai" - apie 6 minutes). Išimkite į lėkštę.
Tame pačiame aliejuje apkepkite smulkintą svogūną, kol pagels (apie 3 min.). Suberkite likusius miltus ir pamaišydami kepkite dar minutę.
Supilkite sultinį ir vandenį, sudėkite garstyčias, užvirinkite.
Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, bulves supjaustykie nedideliais gabaliukais. Sudėkite į puodą kopūstus ir bulves, įberkite 3/4 šaukštelio druskos, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
Po to sdėkite kubeliais supjaustytus obuolius ir mėsą, troškinkite dar 10 minučių. Pabaigoje sudėkite petražoles.
2018-06-23 17:44