- Paprika, 1 vienetas
- Baklažanai, 2 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Petražolės, 1 pundelis
- Česnako skiltelės, 2 vienetai
- Citrina, 0.5 vieneto
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Balzamiko actas, 1 valgomasis šaukštas
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Papriką ir baklažanus nuplauname ir nusausiname. Subadome peiliu per visą plotą. Ištriname aliejumi ir dedame ant skardos. Kepame iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Iškepusias daržoves šiek tiek atvėsiname, atsargiai nulupame odelę (netingėkite nulupti, nes kepant ji apkarsta). Supjaustime kubeliais. Sumaišome su smulkintais žalėsiais, labai plonais pusžiedžiais pjaustytu svogūnu.
Balzamiko actą (galima keisti sojos padažu) sumaišome su aliejumi, išspaustos citrinos sultimis, trupučiu pipirų, įspaudžiame česnako ir tokiu užpilu užtaisome salotas. Leiskite pasimarinuoti 10-15 min. ir skanaukite.
2015-04-27 09:34