- Rapsų aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sezamų aliejus, 1.5 valgomojo šaukšto
- Šparaginės pupelės, 500 gramų
- Sojų padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Pakepintos sezamo sėklos, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų, sudėkite šparagines pupeles (geriausia - šviežias, tačiau galima naudoti ir šaldytas), kepkite pamaišydami apie 10 minučių.
Nuimkite keptuvę nuo ugnies, užpilkite sojų padažo, išmaišykite ir palikite pastovėti 5 minutėms
Prieš patiekdami pabarstykite sezamų sėklomis (jei mėgstate - galima ir anakardžių riešutais).
Labai paprastas, tačiau išties skanus japonų virtuvės patiekalas!