- Saldi bulvė (batatas), 2 vienetai
- Klevų sirupas, 1 arbatinis šaukštelis
- Paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kuminas, 1 arbatinis šaukštelis
- Raudonas svogūnas, 1 vienetas
- Kopūstas, 1 stiklinė
- Lapinis kopūstas (kale), 2 stiklinės
- Tamari arba sojų padažas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Skystas dūmas, 1 arbatinis šaukštelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Ryžiai, 1 stiklinė
- Druska, 1 žiupsnelis
- Aliejus kepimui, 1 valgomasis šaukštas
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Nuskuskite ir supjaustytike saldžias bulves vidutinio dydžio kubeliais, paskaninkite klevų sirupu, paprikos milteliais, kuminu – dėkite į skardą, kurioje įtiestas kepimo popierius, ir kepkite orkaitėje 20 minučių.
Tuo tarpu, kai bulvės kepa, išvirkite ryžius pagal instrukcijas, nurodytas ant pakelio.
Tuomet į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir paprastą kopūstą (jeigu reikia, įpilkite šiek tiek vandens). Kepkite apie 3-4 minutes, tada įdėkite ir lapinį kopūstą, bulves (jau ištrauktas iš orkaitės), berkite druską, pipirus, įpilkite skysto dūmo, Tamari arba sojų padažo.
Dėkite patiekalą į dubenėlį, šalia patiekite ryžių. Galite pabarstyti sezamo sėklomis arba šalia patiekti avokadą. Skanaus!