- Mažos bulvytės, 1 kilogramas
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Česnako skiltelės, 2 vienetai
- Itališkos žolelės, 1 sauja
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Paprikos milteliai, 25 valgomieji šaukštai
- Tarkuotas Parmezano sūris, 0.5 stiklinės
- Kapotos petražolės papuošimui, 1 arbatinis šaukštelis
- Nesūdytas sviestas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Gerai nuplaukite ir nusausinkite mažas bulvytes, perpjaukite jas per pusę.
Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir šiek tiek pakepkite bulves, kol pasidarys traškios ir rusvos.
Sudėkite bulves į skardą, įtiestą kepimo popieriumi. Berkite ant jų smulkintą česnaką, druską, paprikos miltelius, Parmezano sūrį, itališkas žoleles ir petražoles. Kepkite orkaitėje apie 15 minučių. Kai iškeps, ant jų uždėkite sviestą ir vos tik jis ištirps - valgykite. Skanaus!