- Bulvės, 6 vienetai
- Paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Raudonas svogūnas, 1 galva
- Česnako skiltelės, 5 vienetai
- Čili milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
- Obuolių actas, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Garstyčios, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Sriracha padažas, 0.5 valgomojo šaukšto
- Petražolės, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Dėkite nuskustas ir gabaliukais supjaustytas bulves į skardą, įtiestą kepimo popieriumi. Pašlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių, kol bulvės pasidarys auksinės spalvos.
Kol kepa bulvės, keptuvėje įkaitinkite truputį alyvuogių aliejaus ir pakepkite smulkintą svogūną apie 5-7 minutes. Dėkite kepti smulkintą česnaką, užberkite paprikos miltelių, čili miltelių. Nuolat maišydami dar pakepkite apie 2 minutes.
Padarykite padažą: sumaišykite majonezą su obuolių actu, sriracha padažu, garstyčiomis.
Patiekite bulves kartu su keptais svogūnais ir česnakais, užpilkite ant viršaus padažą ir pabarstykite smulkintų petražolių. Skanaus!