Keptos bulvės orkaitėje su svogūnu ir petražole

Keptos bulvės orkaitėje su svogūnu ir petražole
Ingredientai:
  • Bulvės, 6 vienetai
  • Paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Raudonas svogūnas, 1 galva
  • Česnako skiltelės, 5 vienetai
  • Čili milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
  • Obuolių actas, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Garstyčios, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Sriracha padažas, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Petražolės, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Dėkite nuskustas ir gabaliukais supjaustytas bulves į skardą, įtiestą kepimo popieriumi. Pašlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių, kol bulvės pasidarys auksinės spalvos.

  2. Kol kepa bulvės, keptuvėje įkaitinkite truputį alyvuogių aliejaus ir pakepkite smulkintą svogūną apie 5-7 minutes. Dėkite kepti smulkintą česnaką, užberkite paprikos miltelių, čili miltelių. Nuolat maišydami dar pakepkite apie 2 minutes.

  3. Padarykite padažą: sumaišykite majonezą su obuolių actu, sriracha padažu, garstyčiomis.

  4. Patiekite bulves kartu su keptais svogūnais ir česnakais, užpilkite ant viršaus padažą ir pabarstykite smulkintų petražolių. Skanaus!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Rūta
» Rašyti komentarą