- Obuoliai, 4 vienetai
- Riešutai, 0.5 stiklinės
- Prieskoniai (cinamonas, maltas imbieras, maltas kardamonas, malti gvazdikėliai ir kt.), 2 arbatiniai šaukšteliai
- Rudasis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Medus, 4 valgomieji šaukštai
- Obuolių sultys, 6 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 8 arbatiniai šaukšteliai
Obuolius perpjaukite pusiau, išskobkite sėklas. Puseles patepkite medumi. Sudėkite į kepimo indą.
Mėgiamus riešutus ar jų mišinį sukapokite, sumaišykite su ruduoju cukrumi, prieskoniais (galima naudoti tik cinamoną, galima pridėti ir daugiau prieskonių, naudoti įvairius jų derinius, pasirinkite pagal skonį).
Riešutų mišinį sudėliokite ant obuolių puselių. Ant kiekvienos puselės uždėkite po nedidelį gabaliuką sviesto, apšlakstykite trupučiu obuolių sulčių (galima pakeisti vandeniu).
Kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje iki kol obuoliai suminkštės. Tai priklauso nuo obuolių rūšies. Jeigu riešutai ima labai tamsėja ir svilti, tai pridenkite folijos lakštu.
Puikus ir sveikas desertas. Šiuos keptus obuolius ypač tinka patiekti su rūgštesne uogiene ar džemu, pavyzdžiui, serbentų, spanguolių.