- Baklažanai, 1 vienetas
- Vanduo, 0.5 litro
- Druska, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Actas, 2 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Medus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Actas, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Bazilikai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Baklažaną supjaustyti 0,5 cm storumo griežinėliais.
Marinatą pasigaminame iš vandens, cukraus, acto ir druskos.
Supjaustytus baklažano griežinėlius užpilame marinatu, kad apsemtų. Dedame į šaldytuvą ir palaikome apie 1 valandą.
Išmarinuotus baklažanus ištepsime pasigamintu glajumi.
Glajų gaminsime iš alyvuogių aliejaus, medaus, druskos, acto ir juodųjų pipirų. Viską labai gerai išmaišome.
Kiekvieną baklažano riekutę ištepame glajumi iš abiejų pusių.
Kepame ant griliaus po 2 minutes kiekvieną baklažano pusę. Galima ir orkaitėje, patiesus kepimo popieriaus.
Tinka ir kaip garnyras. Skanaus!