Kepti baklažanai su česnaku ir žalumynais

Kepti baklažanai su česnaku ir žalumynais
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Baklažanai, 2 vienetai
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Čili padažas, 4 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Petražolių arba kalendros pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplautus ir nusausintus bananus supjaustykite riekutėmis arba juostomis, babarstykite druska ir palikite pastovėti 20 min., kad nebūtų kartūs. Tada nuplaukite.

  2. Keptuvėje įkaitinkite šaaukštą aliejaus, apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.

  3. Padažui keptuvėje arba puode sumaišykite čili padažą, šaukštą aliejaus ir sultis, užvirinkite, sudėkite smulkintą česnaką.

  4. Sudėkite baklažanus, pakaitinkite ant nestiprios ugnies 2-3 minutes ir patiekite, pabarstę smulkintais žalumynais.

  5. Šį patiekalą įvertins net ir tie, kam baklažanai nelabai patinka.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Gabija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Aksep
2023-09-30 18:10
Viska dariau pagal jūsų recepta, bet.... liko banana, nuskusti ,pasudyti ir nuplauti
ruoms
2021-08-13 11:19
o kur dedamas bananas supjaustytas riekutemis
Ona
2020-01-02 10:38
Prie ko tas bananas nesupratau
Renata
2019-08-26 13:07
"Nuplautus ir nusausintus bananus"