- Baklažanai, 2 vienetai
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Čili padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Petražolių arba kalendros pagal skonį
- Druskos pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Nuplautus ir nusausintus bananus supjaustykite riekutėmis arba juostomis, babarstykite druska ir palikite pastovėti 20 min., kad nebūtų kartūs. Tada nuplaukite.
Keptuvėje įkaitinkite šaaukštą aliejaus, apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
Padažui keptuvėje arba puode sumaišykite čili padažą, šaukštą aliejaus ir sultis, užvirinkite, sudėkite smulkintą česnaką.
Sudėkite baklažanus, pakaitinkite ant nestiprios ugnies 2-3 minutes ir patiekite, pabarstę smulkintais žalumynais.
Šį patiekalą įvertins net ir tie, kam baklažanai nelabai patinka.
2023-09-30 18:10