Keptas baklažanas su argentinietišku chimichurri padažu

Keptas baklažanas su argentinietišku chimichurri padažu
Ingredientai:
  • Didelis baklažanas, 1 vienetas
  • Vynuogių sėklų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
  • Šviežia petražolė, 1 stiklinė
  • Šviežias raudonėlis, 3 valgomieji šaukštai
  • Česnako skiltelės, 3 vienetai
  • Alyvuogių aliejus, 0.3 stiklinės
  • Čili prieskoniai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Raudono vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Perpjaukite baklažaną pusiau, lengvai įrėžkite vidinę dalį peiliu kryžiukais. Pabarstykite druska ir leiskite pastovėti, pasimarinuoti apie 25-30 minučių.

  2. Šiek tiek įtepkite baklažaną aliejumi, dėkite į skardą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, apie 30-40 minučių.

  3. Susmulkinkite prieskonius, sumaišykite su aliejumi. Pilkite padažą jau ant iškepusio baklažano. Galite patiekalą papuošti petražolių lapais. Skanaus!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Ilona
» Rašyti komentarą