- Didelis baklažanas, 1 vienetas
- Vynuogių sėklų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Šviežia petražolė, 1 stiklinė
- Šviežias raudonėlis, 3 valgomieji šaukštai
- Česnako skiltelės, 3 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 0.3 stiklinės
- Čili prieskoniai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Raudono vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Perpjaukite baklažaną pusiau, lengvai įrėžkite vidinę dalį peiliu kryžiukais. Pabarstykite druska ir leiskite pastovėti, pasimarinuoti apie 25-30 minučių.
Šiek tiek įtepkite baklažaną aliejumi, dėkite į skardą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, apie 30-40 minučių.
Susmulkinkite prieskonius, sumaišykite su aliejumi. Pilkite padažą jau ant iškepusio baklažano. Galite patiekalą papuošti petražolių lapais. Skanaus!