Kepta vištiena su saldžiosiomis bulvėmis

Kepta vištiena su saldžiosiomis bulvėmis
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Malti muskatai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Čiobreliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Vištiena be odelės, 1 kilogramas
  • Vidutinio dydžio saldžiosios bulvės, nuskustos ir supjaustytos gabaliukais, 2 vienetai
  • Didelis supjaustytas svogūnas, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę maždaug iki 220 laipsnių. Leiskite įkaisti ir kepimo skardai.

  2. Sumaišykite čiobrelius, 1 šaukštą aliejaus, pusę pipirų ir druskos, paskirstykite šį mišinį ant vištienos. Likusią druską, pipirus ir aliejų sumaišykite su bulvėmis ir svogūnu.

  3. Išdėliokite ant skardos daržoves, ant viršaus sudėkite vištieną.

  4. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 35-45 minutes (nepamirškite apversti praėjus maždaug 20 minučių nuo kepimo pradžios).

  5. Galima patiekti su žalumynais, pjaustytais obuoliais ir pelėsiniu sūriu.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Karina
» Rašyti komentarą