- Svogūnas, 1 vienetas
- Miltai
- Aliejus kepimui
- Citrinos žievelė, 1 vienetas
- Pusiau sausas vynas, 50 mililitrų
- Grietinėlė, 200 mililitrų
- Tarkuotas sūris, 50 gramų
- Druska
- Pipirai
- Menkės filė, 800 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Pakepinkite smulkintus svogūnus, supilkite į juos vyną, įmeskite citrinos žievelę ir kaitinkite, kol beveik visas vynas išgaruos.
Supilkite grietinėlę ir virkite, kol ji sutirštės.
Perkoškite padažą per smulkų sietelį, paskaninkite prieskoniais. Suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite iki vienalytės masės.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, žuvį supjaustykite, apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Įkiškite į orkaitę dar 4 minutėms, ištraukite, leiskite žuviai pastovėti 5 minutes ir patiekite su paruoštu padažu.