- Miltai, 250 gramų
- Varškė, 200 gramų
- Grietinė, 100 gramų
- Cukrus, 120 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Kepimo milteliai arba soda, 1 valgomasis šaukštas
- Citrinos žievelė
- Vanilinis cukrus
- Cukraus pudra
- Pieniškas šokoladas
- Sviestas formelėms patepti
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Pertrinkite varškę per sietelį, sumaišykite su tirpintu sviestu, cukrumi, kiaušiniais ir grietine. Sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę, supilkite sultis. Suberkite persijotus miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius arba sodą. Užmaišykite vienalytę tešlą.
Sulaužykite šokoladą gabaliukais.
Kepimo formeles patepkite sviestu, įdėkite po šaukštą tešlos, gabaliuką šokolado ir dar po šaukštą tešlos.
Kepkite 190 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagels. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė.
Šiek tiek atvėsinkite, išimkite iš formelių, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.