Keksas su arbata „Matti“

Keksas su arbata „Matti“
Ingredientai:
  • Sviestas, 125 gramai
  • Šokoladas, baltasis, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Kvietiniai miltai, 190 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Arbata, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinti sviestą ir šokoladą.

  2. Išplakti kiaušinius su cukrumi (3 didelius kiaušinius, jei mažesni, tai 4-5).

  3. Į kiaušinius supilti sviestą ir šokoladą.

  4. Įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.

  5. Tešlą padalinti į du dubenėlius.

  6. Į vieną dalį tešlos įmaišyti žaliąją arbatą.

  7. Tešlą su arbata ir be arbatos supilti į vieną indą ir pamaišyti. Turi matytis sluoksniai skirtingų tešlų, daug maišyti nereikia.

  8. Tešlą supilti į kepimo formą (išteptą aliejumi).

  9. Pašauti i 180-200 laipsnių orkaitę, kepti 50 minučių.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vilma Račkauskieme
2020-10-31 10:53
Geras