Kavos ir grietinėlės desertas su šokoladiniais sausainiais

Kavos ir grietinėlės desertas su šokoladiniais sausainiais
Ingredientai:
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Želatina, 20 gramų
  • Šokoladiniai sausainiai, 350 gramų
  • Šalta kava, 200 mililitrų
  • Grietinėlė, 500 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Stiklinėje vandens apie valandą mirkykite želatiną.

  2. Pakaitinkite ir maišykite, kol ištirps (užvirinti nereikia). Atvėsinkite.

  3. Grietinėlę išplakite su cukrumi.

  4. Sudėkite į ją želatiną ir gerai išplakite.

  5. Gautą masę padalinkite į dvi lygias dalis.

  6. Į vieną dalį įmaišykite šaltos kavos, o į kitą – pieno.

  7. Kremą su kava supilstykite į desertinius indelius ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

  8. Ant sustengusio kavos kremo sudėkite šokoladinius sausainius.

  9. Sausainius užpilkite kremu su pienu ir taip pat padėkite 1–2 valandoms, kad sustingtų.

  10. Papuoškite likusiais šokoladiniais sausainiais.

Porcijų skaičius: 10
» Rašyti komentarą