- Pienas, 300 mililitrų
- Karštas vanduo, 300 mililitrų
- Rudasis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Pieniškas šokoladas, 50 gramų
- Kakava, 30 gramų
- Imbieras (šviežias arba džiovintas), 1 arbatinis šaukštelis
- Chalva, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Prikaistuvyje sumaišykite imbierą, kakavą, pieną, karšrą vadenį ir ant nedidelės ugnies kaitinkite iki užvirimo, tuomet maišant pavirkite dar porą minučių.
Nuimkite nuo ugnies, suberkite cukrų, gabaliukais sulaužytą šokoladą ir gerai išmaišykite.
Karštą šokoladą išpilstykite į indelius ir apiberkite sutrupinta chalva.
Tikras gardumėlis, kuris praskaidrins net šalčiausią ir nykiausią dieną!