Karštas šokoladas (meksikiečių receptas)

Karštas šokoladas (meksikiečių receptas)
Ingredientai:
  • Pienas, 1.5 litro
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Kartusis šokoladas, 100 gramų
  • Maltas cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Vanilė, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame inde sumaišykite puodelį pieno, cukrų, šokoladą ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinės, kol ištirps šokoladas, tada po truputį supilkite likusį pieną. Kaitinkite, kol bus karštas, tačiau neužvirinkite.

  2. Po truputį supilkite puodelį karšto pieno mišinio į išplaktus kiaušinius, tada supilkite gautą mišinį atgal į indą. Maišydami virkite virš mažos ugnies 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę. Suplakite iki putų.

  3. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.

Porcijų skaičius: 6
» Rašyti komentarą