- Vanduo, 1 litras
- Juodieji serbentai, 200 gramų
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Apelsinas, 1 vienetas
- Cinamono lazdelė, 1 vienetas
- Imbieras, 1 arbatinis šaukštelis
- Kardamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Muskatas, 1 arbatinis šaukštelis
- Gvazdikėliai, 5 vienetai
Į puodą berkite uogas, jas patraiškykite, užpilkite cukrumi ir priekoniais. Užpilkite šaltu, virintu vandeniu.
Jeigu neturite cinamono lazdelės, tai galite berti 2 arbatinius šaukštelius cinamono miltelių.Virkite ant vidutinės ugnies ir vos užvirus iškart išjunkite ugnį. Palikite pastovėti 30-40 min. Nukoškite.
Skystį vėl perpilkite į praplautą puodą, sudėkite griežinėliais pjaustytą apelsiną (apelsino nereikia lupti, tik gerai nupjaukite). Ir vėl pakaitinkite iki virimo, vos užvirus vėl iškart išjunkite.
Skanaukite karštą gėrimą. Suomijoje tokiu gėrimu per Kalėdas vaišinasi vaikai ir alkoholio nevartojantys žmonės - savo skoniu jis primena karštą vyną. Tokį gėrimą taip pat galima ruošti su vynuogių sultimis, spanguolių uogomis arba sultimis. Jis dažnai tiekiamas su spanguolėmis, razinomis, migdolais, apelsino gabaliuku.
2014-09-26 08:24