Karpis pieno ir svogūnų padaže

Karpis pieno ir svogūnų padaže
Ingredientai:
  • Karpis, 1 vienetas
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Miltai pavoliojimui, 1 sauja
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Karpį nuskuskite, pašalinkite vidurius ir žiaunas. Žuvį supjaustykite stambiais gabalais.

  2. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais, šiame mišinyje pavoliokite karpio gabaliukus.

  3. Gabaliukus apkepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iki kol susidarys traški plutelė, vartant kepkite apie 5 min

  4. Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ar kubeliais ir suberkite į keptuvę, viską kepkite dar 5 min.

  5. Galiausiai supilkite pieną, keptuvę uždenkite, ugnį sumažinkite ir viską troškinkite dar 10 min.

  6. Paruoštus karpio gabaliukus tiekite su salotomis ar kitu mėgiamu garnyru.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą