Karamelizuoti greipfrutai

Karamelizuoti greipfrutai
Ingredientai:
  • Rudasis cukrus, 6 valgomieji šaukštai
  • Rozmarinas, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilės ankštis, 1 vienetas
  • Greipfrutai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš vanilės ankšties pašalinkite sėklas ir ją kuo smulkiai supjaustykite. Rozmarino lapelius tai pat smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su cukrumi.
    Cukrų paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 10 min. šildykite iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Tokį cukrų vėliau galite naudoti įvairiems kepiniams, arbatai.

  2. Greipfrutą perpjaukite, šiek tiek įpjaukite aplink, palei žievelę. Ant kiekvienos greipfruto pusės dosniai uždėkite cukraus ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje iki kol cukrus ištirps ir gražiai apskrus.

  3. Valgykite skobdami minkštimą šaukšteliu tiesiai iš žievelės.

  4. Skanus ir sveikas desertas ar užkandis!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą