- Obuoliai, 4 vienetai
- Irisai, 1 pakelis
- Konditeriniai pabarstukai, riešutai, trupinti sausainiai, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Obuolius nuplaukite ir nusausinkite, įsmeikite medinius pagaliukus, sudėkite į lėkštę ir padėkite į šaldytuvą atvėsti (taip karamelė sustings greičiau).
Išvyniokite saldainius iš popieriukų, sudėkite į puodą ir pastatykite ant vidutinio stiprumo ugnies. Ištirpinkite nuolat maišydami medine mentele, bet stenkitės nesudeginti - antraip karamelė apkars. Kai tik saldainiai išsilydys, iš karto nukelkite nuo ugnies.
Aptepkite obuolius karamele kaip sviestu, o po to pavoliokite pabarstukuose. Padėkite į šaldytuvą sustingti.
Tai - lengvai ir greitai paruošiamas desertas. Ypač patiks vaikams.