- Lašišos (žalios), 300 gramų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Krapai, 1 pundelis
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos sultys, 2 arbatiniai šaukšteliai
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Aliejus kepimui, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Iš lašišos išrankiokite kauliukus, nupjaukite odą. Lašišą supjaustykite smulkiais kubeliais. Įmuškite kiaušinį, įmaišykite labai smulkiai sukapotą ar sumaltą svogūną, sukapotus krapus, dėkite grietinės, pilkite citrinų sultis, pagardinkite druska, pipirais. Masę gerai išmaišykite.
Suformuokite kotletukus (formuojant reikia stipriai suspausti) ir iškepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Iš pradžių apskrudinkite iš abiejų pusių, tuomet uždenkite dangčiu ir kepkite ant nedidelės ugnies.
Lašišos kotletus patiekite aplietus trupučiu citrinų sulčių. Tinka su salotomis, ryžiais. Skanūs ir šalti.