Kalėdinis keksas

Kalėdinis keksas
Ingredientai:
  • Įvairių džiovintų vaisių, riešutų, 300 gramų
  • Miltai, 200 gramų
  • Cukrus (geriau rudasis), 200 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Obuoliai, 2 vienetai
  • Imbierinių sausainių prieskonių mišinio (imbieras, cinamonas, gavzdikėliai, kardamonas), 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki vientisos, purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart perplakite. Tuomet įmaišykite tarkuotus obuolius, džiovintus vaisius ir riešutus (galite naudoti bet kokius, smulkinti nebūtina), prieskonius, galiausiai berkite su kepimo milteliais persijotus miltus. Permaišykite.

  2. Tešla gaunasi tiršta. Ją sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje, apie 50 min.

  3. Keksą pjaustykite tik jam visiškai atvėsus, geriausia palaukti maždaug parą. Keksą galite apiberti cukraus pudrą, aplieti šokoladu ir kitaip papuošti.

  4. Vaisius, riešutus pernakt galima išmirkyti rome arba brendyje.

Porcijų skaičius: 15
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą