- Juodasis/kartusis šokoladas, 100 gramų
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Kiaušinių tryniai, 2 vienetai
- Cukraus pudra, 100 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Pistacijos, 50 gramų
Smulkiai sutarkuokite arba sumalkite šokoladą. Suberkite ant stalo kartu su miltais ir cukraus pudra, viduryje padarykite duobutę, sudėkite trynius.
Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir išminkykite, pridenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Pistacijas išlukštenkite, užpilkite verdančiu vandeniu, po poros minučių nupilkite ir užpilkite šaltesniu. Tada nuimkite "odelę", apsausinkite ir susmulkinkite.
Ištraukite tešlą, padalinkite į 30 vienodo dydžio gabaliukų. Kiekvieną iš jų padalinkite į dar dvi dalis ir padarykite iš jų 15 cm ilgio virveles, persukite tarpusavyje ir sujunkite į žiedus.
Sudėkite į skardą, patepkite tryniu, sumaišytu su šaukštu vandens, pabarstykite riešutais ir kepkite iki 170-175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.