Kalėdiniai sausainiai su riešutais

Kalėdiniai sausainiai su riešutais
Ingredientai:
  • Miltai, 200 gramų
  • Kakava, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 150 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Pienas, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušinio baltymai, 2 vienetai
  • Karamelė, 2 valgomieji šaukštai
  • Graikiniai riešutai, 15 vienetų
  • Smulkinti riešutai, 100 gramų
  • Kiaušinio trynys, 1 vienetas
  • Šokoladas
Gaminimo instrukcija:
  1. Išsukite sviestą su cukrumi. Atskirai išmaišykite kakavą, miltus ir druską, trynio, pieno bei vanilės plakinį.

  2. Paruoškite tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą 1 valandai.

  3. Baltymus išplakite iki standžių putų. Sudėkite riešutus į atšalusią tešlą, įmaišykite baltymus.

  4. Formuokite rutuliukus, paplokite juos ir ant viršaus uždėkite po puselę graikinio riešuto.

  5. Kepkite orkaitėje 15 min.

  6. Papuoškite tirpintu šokoladu ir patiekite.

Porcijų skaičius: 8
» Rašyti komentarą