- Miltai, 200 gramų
- Kakava, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Pienas, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušinio baltymai, 2 vienetai
- Karamelė, 2 valgomieji šaukštai
- Graikiniai riešutai, 15 vienetų
- Smulkinti riešutai, 100 gramų
- Kiaušinio trynys, 1 vienetas
- Šokoladas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Išsukite sviestą su cukrumi. Atskirai išmaišykite kakavą, miltus ir druską, trynio, pieno bei vanilės plakinį.
Paruoškite tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą 1 valandai.
Baltymus išplakite iki standžių putų. Sudėkite riešutus į atšalusią tešlą, įmaišykite baltymus.
Formuokite rutuliukus, paplokite juos ir ant viršaus uždėkite po puselę graikinio riešuto.
Kepkite orkaitėje 15 min.
Papuoškite tirpintu šokoladu ir patiekite.