Kalėdinė duona

Kalėdinė duona
Ingredientai:
  • Apelsinų/citrinų cukatos, 40 gramų
  • Šokoladas, 50 gramų
  • Kiaušinių baltymai, 3 vienetai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Razinos, 100 gramų
  • Miltai, 150 gramų
  • Migdolai, 100 gramų
  • Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Susmulkinkite cukatas, atskirai sutarkuokite arba sutrupinkite šokoladą.

  2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, ištepkite sviestu kepimo formą.

  3. Išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.

  4. Išplakite kiaušinius ir cukrų, sumaišykite su baltymais.

  5. Sumaišykite cukatas ir migdolus su trupučiu miltų, sudėkite į kiaušinių masę.

  6. Atsargiai įmaišykite likusius miltus ir šokoladą.

  7. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.

  8. Išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra. Įvyniojus į foliją, galima laikyti dvi savaites.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Liuda
» Rašyti komentarą