- Vištiena (sparneliai, šlaunelės, ketvirčiai), 2 kilogramai
- Jogurtas, 1 stiklinė
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Citrina, 1 vienetas
- Česnakai, 2 skiltelės
- Raudonėliai, 0.5 valgomojo šaukšto
- Petražolės, 1 saujelė
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Jogurtą sumaišykite su aliejumi, smulkintu arba spaustuku perspaustu česnaku, raudonėliais, druska ir pipirais, sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę, supilkite pusės citrinos sultis (apie 2 šaukštus), sudėkite smulkiai pjaustytas petražoles (galima pakeisti kalendra, jeigu mėgstate aštriau). Labai gerai išmaišykite.
Vištieną sudėkite į marinatą, rankomis jį šiek tiek įmasažuokite. Indą sandariai uženkite danteliu ar maistine plėvele ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
Marinuotą vištieną sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 60 min. (priklauso nuo to, kokias vištos dalis pasirinkote - sparneliais iškeps greičiau, o ketvirčius ar šlauneles teks kepti ilgėliau). Šitaip marinuotą vištieną taip pat galima kepti grilyje.
Vištieną patiekite su virtais ryžiais, šviežiomis, citrinos sultimis apšlakstytomis daržovėmis.