- Vanduo, 500 mililitrų
- Pienas, 500 mililitrų
- Kvapieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Cinamono lazdelė, 1 vienetas
- Kardamono ankštys, 10 vienetų
- Anyžio žvaigždės, 2 vienetai
- Pankolio sėklos, 1 arbatinis šaukštelis
- Muskato milteliai, 1 žiupsnelis
- Gvazdikėliai, 10 vienetų
- Juodieji pipirai (žirneliais), 5 vienetai
- Medus arba cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Vandenį užvirinkite, sumeskite visus prieskonius ir pavirkite 5-10 min. Tuomet pilkite pieną užvirinkite ir pavirkite taip pat apie 5-10 min. Galiausiai arbatą perkoškite ir patiekite dar karštą su medumi arba ruduoju cukrumi.
Jeigu neturite visų reikiamų prieskonių, tai galite ruošti iš tų, kuriuos turite. Išbandykite įvairius mišinius.
Kaip pagrindą galima imti juodąją arbatą ir ją ruošti su prieskoniais o po to išvirinti su pienu taip, kaip aprašyta.