- Jautiena, 350 gramų
- sultinio, 400 mililitrų
- Bulvės, 3 vienetai
- Morkos, 2 vienetai
- saliero stiebai, 2 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Rozmarinas, petražolės, 1 žiupsnelis
Jautieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Juos apkepinkite aliejuje iki kol apskrus. Suverskite į puodą.
Sultinį pilkite į puodą. Į puodą berkite rozmarino, petražolių, pipirų. Užvirinkite, tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite ir palikite troškintis apie valandą. Jeigu nugaruos pernelyg daug skysčio, tai pilkite dar šiek tiek vandens ar sultinio.
Praėjus valandai į puodą berkite skustas ir stambokais gabalais pjaustytas bulves, morkas, salierus, smulkintą svogūną. Permaišykite, uždenkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies dar apie valandą. Tuomet po truputį beriant įmaišykite miltus ir sutirškinkite troškinį maišant ir verdant dar porą min., berkite druskos (jeigu reikia, galbūt sultinys pakankamai sūrus).
Tradiciškai troškinys tiekiamas jį užpilant ant šviesios duonos riekių. Galite jautieną keisti aviena (tuomet gamybos laikas nesikeičia) ar kiauliena (troškinti reikės trumpiau).
2018-08-26 11:16