- Konservuoti avinžirniai, 450 gramų
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Balzaminis actas, 0.5 valgomojo šaukšto
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Malti juodieji pipirai
- Pilno grūdo duona, 6 riekės
- Natūralus jogurtas, 180 gramų
- Žirnių daigai (arba kiti žalumynai), 1 pundelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Avinžirnius nusunkite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu, pertrinkite dubenyje su aliejumi, actu, druska ir pipirais.
Duoną apskrudinkite skrudintuvėje, sausoje keptuvėje arba orkaitėje.
Skrebučius aptepkite jogurtu, ant viršaus uždėkite avinžirnių masės, papuoškite žalumynais.
Žirnių daigai - tikras vitaminų užtaisas!