Itališki sausainiai-džiūvėsiai (biscotti)

Itališki sausainiai-džiūvėsiai (biscotti)
Ingredientai:
  • Miltai, 3 stiklinės
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Pienas, 50 mililitrų
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Vanilinis cukrus (nebūtina), 1 arbatinis šaukštelis
  • Pistacijos, 1 sauja
  • Džiovintos spanguolės, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius paplakame su pienu. Sumaišome su likusiais ingredientais (džiovintus riešutus ir vaisius dėkite paskutinius ir permaišykite dar kartą). Tešla gan standi ir labai lipni.

  2. Kepimo popieriumi išklojame skardą, patepame trupučiu aliejaus. Iš tešlos suformuojame stačiakampį, maždaug 3-4 cm storio. Galima formuoti du pailgus lakštus - tuomet sausainiai bus mažesni. Delnus sudrėkinkite ir gražiai apglostykite visą tešlos lakštą - šitaip sulyginsite nelygumus, pagerinsite formą.

  3. Kepame iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitinoje orkaitėje apie 15-20 min. (iki kol viršus parusvės), tuomet tešlos blyną supjaustykite juostelėmis, jas perkelkite ant grotelių, temperatūrą sumažinkite iki 100 laipsnių pagal Celsijų ir džiovinkite orkaitėje dar 20-30 min.

  4. Šiuos sausainius galima gaminti su įvairiais džiovintais vaisiais, cukatais, riešutais, galima dėti šokolado gabaliukų. Paprastai jie valgomi mirkant į arbatą ar pieną.

Porcijų skaičius: 20
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą