Itališkas obuolių pyragas

Itališkas obuolių pyragas
Shutterstock nuotr.
Ingredientai:
  • Miltai, 180 gramų
  • Obuoliai, 4 vienetai
  • Kiaušinių tryniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 140 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Pienas, 125 mililitrai
  • Kepimo milteliai, 5 gramai
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasilikite 3 šaukštus cukraus. Sviestą išlydykite, palikite truputį atvėsti.

  2. Likusį cukrų išplakite su tryniais iki kol cukrus visiškai ištirps. Masė turi pasidaryti beveik visiškai balta. Į masę supikite pusę išlydyto sviesto. Išplakite. Supilkite pieną. Vėl išplakite. Berkite druską. Išplakite. Įsijokite miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

  3. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Labai aukštos formos mums nereikės, nes pyragas pakils nedaug.

  4. Obuolius nuskuskite, išimkite sėklas, supjaustykite plonomis riekelėmis. Jas išdėliokite ant tešlos. Pasilikome pusę lydyto sviesto. Juo apšlakstykite obuolius. Taip pat turime likusius 3 šaukštus cukraus. Šį cukrų užbarstykite ant sviestu pateptų obuolių. Beje, šiuos 3 balto cukraus šaukštus galite pakeisti ruduoju cukrumi, tuomet susidarys karamelinė plutelė.

  5. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.

  6. Obuolius galima išdėlioti su rūgštesnėmis uogomis, pavyzdžiui, bruknėmis, spanguolėmis. Labai puikiai dera ir gražiai atrodo. Taip pat galima naudoti kriaušes.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą