Itališkas morkų pyragas

Itališkas morkų pyragas
Ingredientai:
  • Morkos, 300 gramų
  • Migdolai, 250 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 8 vienetai
  • Apelsinų sultys, 300 mililitrų
  • Medus, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas formai patepti
  • Cukraus pudra pabarstymui
  • Apelsino žievelė
  • Vanilinis cukrus, 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Morkas sutakuokite arba sumalkite, sudėkite į marlę ir beveik sausai nuspauskite.

  2. Migdolus nuplikinkite, nulupkite, pakepinkite ir susmulkinkite (bet galima ir su žievele).

  3. Atskirkite trynius nuo baltymų, trynius išplakite su cukrumi, kad jis ištirptų.

  4. Pamaišykite, sudėkite morkas ir migdolus, vanilinį cukrų ir medų.

  5. Įmaišykite sultis ir iki standžių putų išplaktus baltymus.

  6. Sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.

  7. Pabarstykite cukraus pudra ir apelsino žievele.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Eglė
» Rašyti komentarą