- Brokolio galva, 1 vienetas
- Šviežių bazilikų lapeliai, 1 stiklinė
- Alyvuogių aliejus, 0.5 stiklinės
- Tarkuotas Parmezano sūris, 0.25 stiklinės
- Migdolai, 0.25 stiklinės
- Perspausta česnako skiltelė, 1 vienetas
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Brokolio galvą išskirtykite žiedynais, sudėkite į trintuvą, pertrinkite kartu su bazilikais ir aliejumi. Tada sudėkite sūrį, migdolus, česnaką ir druską, pertrinkite dar kartą.
Padažas dera prie makaronų, salotų, orkaitėje keptų daržovių, vištienos, juo galima aptepti skrebučius ar pagardinti sriubas. Eksperimentuokite! Sandariai uždarius galima laikyti šaldytuve iki savaitės, o užšaldžius - iki mėnesio.