- Konservuotos pupelės, 450 gramų
- Bulvės, 2 vienetai
- Salierų stiebai, 4 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Čili pipiras, 1 vienetas
- Saldžioji paprika, 1 vienetas
- Cukinija, 1 vienetas
- Šparaginės pupelės, 200 gramų
- Žalieji žirneliai, 200 gramų
- Pomidorai (dideli), 2 vienetai
- Česnakai, 2 skiltelės
- Pomidorų sultys arba konservuoti pomidorai, 800 mililitrų
- Baziliko lapeliai, 1 saujelė
- Kietasis sūris, 50 gramų
- Druska, pipirai, cukrus, 1 žiupsnelis
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
Viskas daržoves supjaustykite kubeliais, jų kol kas nemaišykite. Aštrų čili pipirą išvalykite nuo sėklų ir labai smulkiai supjaustykite. Daržoves atskirkite į du mišinius. Pirmasis: svogūnas, salieras, aštrus čili pipiras. Antrasis: bulvės, saldžioji paprika, žirneliai, šparaginės pupelės, cukinija.
Keptuvėje arba storadugniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite pirmąjį mišinį, apkepinkite, įspauskite česnako, ant nedidelės ugnies troškinkite 10 min.
Šviežių pomidorų odeles įpjaukite, apiplikykite verdančiu vandeniu, palaukite, kol pravės ir nulupkite odelę. Pomidorus labai smulkiai supjaustykite ir dėkite į besitroškinančias daržoves. Viską troškinkite dar 5 min.
Jeigu naudojate konservuotus pomidorus, o ne sultis, tai juos pertrinkite maisto smulkintuvu. Taip pat dėkite į puodą, permaišykite ir virkite dar 5 min.
Į puodą sudėkite antrąjį daržovių mišinį. Virkite 5 min.
Sudėkite į puodą perplautas konservuotas pupeles. Virkite 5 min.
Sriubą praskieskite verdančiu vandeniu iki norimo tirštumo. Pagardinkite druska, pipirais, dėkite cukraus, kad subalansuoti pomidorų rūgštumą. Virkite 10 min.
Sriubą patiekite su šviežiais baziliko lapeliais ir su žiupsneliu tarkuoto sūrio ar pora plonų sūrio riekelių.