- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Ryžiai, 1 stiklinė
- Pomidoras, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnakas, 1 skiltelė
- Sultinys, 2 stiklinės
- Pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas
- Raudonėlis, druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje. Berkite ryžius (nevirtus), juos vis vartydami kepinkite iki kol ims įgauti auksinę spalvą.
Tuomet pridėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir susmulkintą ar išspaustą česnaką. Kepinkite kartu su ryžiais iki svogūnas ims minkštėti.
Kitame puode užvirinkite sultinį, sudėkite pomidorų pastą, kubeliais pjaustytą pomidorą, porą min. pavirkite ir sukrėskite apkepintus ryžius.
Virkite dar apie 15-20 minučių iki kol ryžiai bus paruošti. Skaninkite druska ir raudonėliu.
Tiekite su paukštienos, mėsos patiekalais. Skanu valgyti ir vienus.