- Kiaušinis, 2 vienetai
- Imbieras, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Sviestas, 1 gabalas
- Vanilės drožlės, 1 sauja
- Cukrus, 1 sauja
- Miltai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 30
Ant lentos persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek druskos. Sviestą padalinkite gabalėliais ir išdėliokite ant įdubimo kraštų. Ant viršaus supilkite cukrų, vanilės drožles ir imbiero miltelius. Pradėdami nuo išorės viską suminkykite.
Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę (maždaug iki 200 laipsnių).
Tešlą ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 3 mm storio ir 6 cm ilgio juostelėmis.
Išplakite kiaušinio trynį ir aptepkite sausainius, ant viršaus užberkite cukraus
Kepkite apie 10 min. kepimo popieriumi išklotoje skardoje.