- 3 L dydžio kiaušinių
- 1/2 avokado
- 2 v. š. laimo sulčių
- Svogūno laiškų
- 1 skiltelė česnako
- 1/2 a. š. grūdėtųjų garstyčių
- Jūros druskos
- Pipirų
- Saldžiosios paprikos prieskonių
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Išverdame kiaušinius. Kad lukštas būtų minkštesnis ir neįskiltų, į užvirusį vandenį įpilame šaukštelį acto ir įberiame šiek tiek druskos. Verdu maždaug 15 minučių po užvirimo. Išvirusius kiaušinius pamerkiame į šaltą vandenį ir leidžiame atvėsti.
Kiaušinius nulupame, perpjauname pusiau, ir trynius sudedame į dubenėlį. Į tą patį dubenėlį dedame avokadą, įspaudžiame česnaką, laimo sultis, ir viską sutriname šakute iki vientisos masės. Įmaišome smulkintus svogūnų laiškus, garstyčias, įberiame šiek tiek druskos ir pipirų, viską išmaišome.
Į kiaušinių puseles dedame paruoštą idarą, apiberiame paprikos prieskoniais, galime papuošti žalumynais.
Skanaus!