- Baklažanas, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 6 valgomieji šaukštai
- Česnako skiltelės, 4 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Kuminas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Balti ryžiai, 100 gramų
- Švieži krapai arba petražolės, 30 gramų
- Feta sūris, 80 gramų
- Konservuoti pomidorai, 400 gramų
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Konservuoti lęšiai, 1 skardinė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Užvirkite puode vandenį ir dėkite į jį 6-8 minutėms pavirti baklažanus, kol šie suminkštės. Tuomet perpjaukite baklažanus per pusę ir dėkite į kepimo popieriumi įtiestą skardą.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepkite smulkiai pajaustytus svogūną bei česnako skilteles, kol švelniai paruduos - apie 2 minutes. Įdėkite kumino, druskos ir cukraus, gerai išmaišykite.
Puode išvirkite ryžius, pagal nurodytas instrukcijas pakuotėje.
Sumaišykite ryžius su svogūnu, česnakais, lęšiais, konservuotais pomidorais - įdarykite gauta mase baklažanus ir dėkite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, apie 25 miutes.
Kai baklažanai iškeps, uždėkite pjaustyto feta sūrio, paberkite krapų arba petražolių. Skanaus!