- Baklažanas, 1 vienetas
- Kukurūzas (burbuolė), 1 vienetas
- Mažas susmulkintas svogūnas, 1 vienetas
- Mažas supjaustytas pomidoras, 1 vienetas
- Susmulkinta česnako skiltelė, 1 vienetas
- Aliejus kepimui, 5 arbatiniai šaukšteliai
- Kapotos petražolės, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Švieži smulkinti raudonėliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Malti juodieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Tarkuotas Čederio sūris, 0.33 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Baklažaną perpjaukite išilgai, išskobkite, palikdami maždaug 0.5 cm storio laivelius. Minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais.
Kukurūzą "nudrožkite", sudėkite į keptuvę kartu su baklažano kubeliais, svogūnu, supjaustytu pomidoru, česnaku, įpilkite aliejaus. Kepkite, kol suminkštės, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įdarykite šia mase baklažano puseles.
Puseles sudėkite į maždaug 28x8 cm dydžio kepimo indą, įpilkite vandens. Uždenkite ir kepkite 25-30 min. Atidenkite, pabarstykite sūriu ir kepkite dar 5 min. Patiekite pabarstę žalumynais.
Viena porcija turi apie 260 kcal. Įdarui taip pat galima naudoti grybus, vištieną ir t.t.