Humusas

Humusas
Ingredientai:
  • avinžirnių, 200 gramų
  • tahini (sezamų sėklų) pastos, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinos sulčių, 0.5 vieneto
  • alyvuogių aliejaus, 3 valgomieji šaukštai
  • maltų kmynų, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • druskos, pipirų
Gaminimo instrukcija:
  1. Avinžirnius prieš parą užmerkite. Tuomet išvirkite kartu su gabaliuku bulvės ar pomidoro, pastarieji padeda suvirti avinžirnių odeliai. Vandenį, kuriame virė avinžirniai pasilikite.

  2. Visus ingredientus sumeskiskite į maisto smulkintuvą ir malkite, jeigu sunkiai malasi arba masė gaunasi labai tiršta, tai įpilkite truputį vandens, kuriame virė avinžirniai. Palaukite apie 30 minučių, kol pasiskirstys skoniai ir valgykite.

  3. Humusą skanu tepti ant duonos, skrebučių, trapučių. Į jį galima mirkyti morkų, paprikų, agurkų ar salierų juosteles.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gintarė
2014-08-28 14:07
Netikęs receptas: būtina dėti česnako (ir nemažai), taip pat reikia ne kmynų(!), o kumino. Tahini dėti nebūtina. Šiaip humusas yra super patiekalas