- Lipnūs ryžiai, 2 stiklinės
- Kepinti kaštonai, 0.5 stiklinės
- Griežinėliais pjaustyti kiniški/ Shiitake grybai, 0.25 stiklinės
- Smulkiai supjaustyti askaloniniai česnakai, 8 vienetai
- Sojų padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Kiniškas vynas, 2 valgomieji šaukštai
- Cukraus, 1 valgomasis šaukštas
- Azijietiškas stir fry padažas (galima keisti kitu), 2 arbatiniai šaukšteliai
- druskos, 1 arbatinis šaukštelis
- Baltieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Aliejus kepimui, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sezamo aliejus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Įkaitinkite keptuvę, įpylę 2 arb. š. aliejaus. Pakepinkite askaloninius česnakus - kol pasidarys trapūs, tuomet dėkite grybus ir kepkite, iki kol švelniai paruduos. Įpilkite padažus, sezamo aliejaus., sudėkite prieskonius. Šiek tiek pakepinę, išjunkite kaitrą.
Paruoškite ryžius virimui. 2 stiklinėms ryžių reikia dvigubai tiek vandens - 4 stiklinių.
Išvirę ryžius, sumaišykite juos su keptuvės turiniu. Pridėkite kepintus kaštonus ir viską pakepkite dar apie 30-35 min. Pasitelkus kiniškas lazdeles, galima jomis estetiškai išmaišyti ir sukombinuoti patiekalą.
Jei trūksta prieskonių ir padažų - pridėkite pagal skonį. Norint geresnio patiekalo skonio, galima jį dar palaikyti uždengtoje keptuvėje apie 20 min. Papuoškite patiekalą pabarstę smulkintų askaloninių česnakų. Skanaus!