Grybai su grietine

Grybai su grietine
Ingredientai:
  • Įvairūs grybai , 1.5 kilogramo
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Riebi grietinė, 200 gramų
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Lydytas sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Malti pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į keptuvę įdėkite 1 šaukštą sviesto, kepkite susmulkintą svogūną ir česnaką ant nestiprios ugnies 15 minučių.

  2. Grybus nulupkite, stambiai supjaustykite, apkepkite likusiame svieste ant stiprios ugnies, uždengę dangčiu.

  3. Kai iš grybų ištekės skystis ir užvirs, nuimkite dangtį ir gaminkite, kol skystis išgaruos.

  4. Sudėkite svogūną, pusę grietinės, druską ir pipirus, išmaišykite, užvirinkite ir gaminkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.

  5. Nukaiskite, sudėkite likusią grietinę, paskleiskite ją ant viršaus, užberkite dar šiek tiek druskos ir įkiškite į stipriai įkaitintą orkaitę 10 minučių.

  6. Patiekite su bulvėmis arba kaimiška duona.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Julija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kristina
2019-08-24 20:03
Ačių !labai skanu!
Kristina
2019-08-24 20:03
Ačių !labai skanu!
Kristina
2019-08-24 20:03
Ačių !labai skanu!
Edita
2017-11-29 12:53
Skanu