- Įvairūs grybai , 1.5 kilogramo
- Svogūnas, 1 vienetas
- Riebi grietinė, 200 gramų
- Česnakas, 1 skiltelė
- Lydytas sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Malti pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Į keptuvę įdėkite 1 šaukštą sviesto, kepkite susmulkintą svogūną ir česnaką ant nestiprios ugnies 15 minučių.
Grybus nulupkite, stambiai supjaustykite, apkepkite likusiame svieste ant stiprios ugnies, uždengę dangčiu.
Kai iš grybų ištekės skystis ir užvirs, nuimkite dangtį ir gaminkite, kol skystis išgaruos.
Sudėkite svogūną, pusę grietinės, druską ir pipirus, išmaišykite, užvirinkite ir gaminkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Nukaiskite, sudėkite likusią grietinę, paskleiskite ją ant viršaus, užberkite dar šiek tiek druskos ir įkiškite į stipriai įkaitintą orkaitę 10 minučių.
Patiekite su bulvėmis arba kaimiška duona.
2019-08-24 20:03