Grūdų, sėklų ir džiovintų vaisių batonėliai (nereikia kepti)

Grūdų, sėklų ir džiovintų vaisių batonėliai (nereikia kepti)
Ingredientai:
  • Migdolai, 1 sauja
  • Graikiniai riešutai, 0.5 stiklinės
  • Sezamas, 2 valgomieji šaukštai
  • Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė
  • Moliūgų sėklos, 1 sauja
  • Saulėgrąžos, 1 sauja
  • Razinos, 1 valgomasis šaukštas
  • Džiovintos spanguolės, 1 sauja
  • Medus, 0.3 stiklinės
  • Cukrus, 0.3 stiklinės
  • Sviestas, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite avižines kruopas, pasmulkintus migdolus, graikinius riešutus, moliūgų sėklas ir saulėgrąžas, sezamo sėklas. Viską pakepinkite gerai įkaitintoje orkaitėje iki kol paskrus, kartas nuo karto pamaišykite.

  2. Viską sudėkite į indelį, berkite perplautas razinas, spanguoles ir permaišykite.

  3. Keptuvėje šildykite sviestą, medų ir cukrų. Viską kaitinkite iki kol suputos ir ims karamelizuotis, apie 5 min. Paruoštą karamelę pilkite į indą su kitais ingredientais, viską dėmesingai permaišykite.

  4. Skardą ar didelę pjaustymo lentelę išklokite kepimo popieriumi, ant jo paskirstykite gautą masę, suformuokite stačiakampį. Ant viršaus uždėkite dar vieną kepimo popieriaus lakštą, paspauskite rankomis. Ant viršaus galite uždėkite dar vieną pjaustymo lentelę ir papildomą svorį, pavyzdžiui, porą sunkesnių knygų ar pan.

  5. Paslėkite porą valandų, o tuomet supjaustykite drėgnu peiliu.

  6. Maistingas ir labai skanus užkandis!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Toma
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Aniceta
2016-10-06 16:33
Super. Bandysiu
Vaida
2016-08-02 18:05
Vietoj sviesto tikriausiai galima dėti kokoso aliejų ir daygiau medaus ,turbūt ir cukraus nereikės,bus dar sveikesnis
vitalija.
2016-05-15 21:24
Man nelabai atrodo sveikuoliu, nes ir sviestas, ir cukrus.o neeee.
Silva
2016-05-15 17:06
Atrodo pasakiškai, bet skonis man atrodo dar puikesnis.