- Morkos, 200 gramų
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, 170 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Grikių miltai, 180 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Graikiniai riešutai, 100 gramų
- Citrinos žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
- Baltasis šokoladas, 100 gramų
- Kreminis sūris, 100 gramų
Sviestą išlydykite ir palaukite, kol truputį atvės. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite.
Keksui galima naudoti morkų išspaudas, likusias išspaudus sultis, tik tuomet reikės papildomo skysčio - šlakelio pieno, arbatos ar tiesiog vandens.
Trynius išplakite su cukrumi iki vienalytės konsistencijos. Tuomet įmaišykite morkų tarkius, supilkite truputį atvėsusį sviestą. Įberkite nutarkuotos citrinos (gali būti ir apelsino) žievelės. Įsijokite miltus su kepimo milteliais, berkite druskos, suberkite smulkiai sukapotus riešutus. Gerai išmaišykite.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir jas atsargiai įmaišykite į tešlą.
Tešlą sudėkite į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Keksą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. Patikrinkite dantų krapštuku.
Iškeptą keksą visiškai atvėsinkite, išimkite iš formos, nuimkite kepimo popierių.
Glazūrai ant vandens garų vonelės ištirpinkite baltąjį šokoladą, palaukite, kol šiek tiek atvės ir jį išmaišykite su kreminiu sūriu (galima pakeisti rikota). Glazūra aptepkite iškeptą keksą. Galite papuošti graikiniais riešutais.
Nuostabaus skonio, labai kvapnus keksas. Jį galima pagerinti razinomis, džiovintomis slyvomis, spanguolėmis ar vyšniomis. Galima kepti ne didelį keksą, bet mažus keksiukus, jie iškeps greičiau.