Grikių miltų blynai

Grikių miltų blynai
Ingredientai:
  • Kefyras, 230 mililitrų
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 6 valgomieji šaukštai
  • Grikių miltai, 6 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas arba aliejus (kepimui), 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą išlydykite, leiskite truputį atvėsti, o tuomet jį sumaišykite su kefyru ir kiaušiniu. Išplakite iki vientisos masės.

  2. Kitame inde sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo sodą. Sausus ingredientus įmaišykite į išplaktą kefyro, sviesto ir kiaušinio plakinį. Sumaišykite.

  3. Kepkite gan storus blynus įkaitintame svieste ar aliejuje iki kol dailiai paskrus.

  4. Skanu tiekti su medumi, uogomis, vaisiais.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą