- Kefyras, 230 mililitrų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 6 valgomieji šaukštai
- Grikių miltai, 6 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas arba aliejus (kepimui), 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Sviestą išlydykite, leiskite truputį atvėsti, o tuomet jį sumaišykite su kefyru ir kiaušiniu. Išplakite iki vientisos masės.
Kitame inde sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo sodą. Sausus ingredientus įmaišykite į išplaktą kefyro, sviesto ir kiaušinio plakinį. Sumaišykite.
Kepkite gan storus blynus įkaitintame svieste ar aliejuje iki kol dailiai paskrus.
Skanu tiekti su medumi, uogomis, vaisiais.