Grikių kotletukai su grybais

Grikių kotletukai su grybais
Ingredientai:
  • Grikiai, 1 stiklinė
  • Vanduo, 3 stiklinės
  • Grybai, 100 gramų
  • Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Pomidorų pasta, 3 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Žalumynai
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite grybus, tada tame pačiame vandenyje išvirkite drėgną grikių košę. Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų.

  2. Grybus sumalkite arba susmulkinkite ir sumaišykie su grikiais. Įmaišykite krakmolo, kad geriau sukibtų.

  3. Suformuokite kotletukus, pavoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš dviejų pusių.

  4. Pakepkite smulkintus svogūnus, sumaišykite su pomidorų pasta ir trupučiu miltų, paruoškite užpilą.

  5. Prieš patiekdami papuoškite žalumynais.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Viktorija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Irena
2016-12-29 11:25
Bet foto tai jokios pomidorų pastos nesimato ... Ten kažkas arba grietine arba Majonezas? arba jogurtas???
loreta
2014-08-19 21:34
Aciu, tai labai idomus receptas. As su grybais praziemojau visa ziema(mano vaikai iki dabar nelabai megsta grybu, persivalge, bet tikrai nesugalvojaut sio recepto )