- Grikių kruopos, 1.5 stiklinės
- Faršas, 600 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Morka, 1 vienetas
- Paprikos, 2 vienetai
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Raudonėliai, 1 žiupsnelis
- Druska
- Pipirai
- Majonezas
Grikius perrinkite, gerai nuplaukite, apdžiovinkite ir pamaišydami apkepkite karštoje sausoje keptuvėje apie 5 minutes. Suberkite į puodą, užpilkite 3 stiklinėm pasūdyto vandens ir virkite 20 minučių.
Nulupkite svogūną, supjaustykite ir apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus apie 7-8 minutes.
Paruoškite padažą: nulupkite antrą svogūną, nuskuskite morką, iš paprikų išimkite sėklas. Svogūną supjaustykite kubeliais, paprikas ir morką - plonais šiaudeliais. Apkepkite svogūną 5 minutes, sudėkite morką ir paprikas, gaminkite dar 6 minutes. Pomidorų pastą atskieskite stikline vandens ir supilkite į daržoves. Įberkite cukraus, raudonėlių, druskos. Patroškinkite 2 minutes.
Grikius atvėsinkite, permalkite kartu su faršu mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įdėkite truputį majonezo, atskirai keptą svogūną, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.
Formuokite kotletukus, apkepkite iš abiejų pusių 7 minutes.
Sudėkite kotletus į karščiui atsparų indą, užpilkite paruoštu padažu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.