Grikių kotletukai su daržovių padažu

Grikių kotletukai su daržovių padažu
Ingredientai:
  • Grikių kruopos, 1.5 stiklinės
  • Faršas, 600 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Morka, 1 vienetas
  • Paprikos, 2 vienetai
  • Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Raudonėliai, 1 žiupsnelis
  • Druska
  • Pipirai
  • Majonezas
Gaminimo instrukcija:
  1. Grikius perrinkite, gerai nuplaukite, apdžiovinkite ir pamaišydami apkepkite karštoje sausoje keptuvėje apie 5 minutes. Suberkite į puodą, užpilkite 3 stiklinėm pasūdyto vandens ir virkite 20 minučių.

  2. Nulupkite svogūną, supjaustykite ir apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus apie 7-8 minutes.

  3. Paruoškite padažą: nulupkite antrą svogūną, nuskuskite morką, iš paprikų išimkite sėklas. Svogūną supjaustykite kubeliais, paprikas ir morką - plonais šiaudeliais. Apkepkite svogūną 5 minutes, sudėkite morką ir paprikas, gaminkite dar 6 minutes. Pomidorų pastą atskieskite stikline vandens ir supilkite į daržoves. Įberkite cukraus, raudonėlių, druskos. Patroškinkite 2 minutes.

  4. Grikius atvėsinkite, permalkite kartu su faršu mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įdėkite truputį majonezo, atskirai keptą svogūną, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.

  5. Formuokite kotletukus, apkepkite iš abiejų pusių 7 minutes.

  6. Sudėkite kotletus į karščiui atsparų indą, užpilkite paruoštu padažu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Viktorija
» Rašyti komentarą