- Grikiai (nevirti), 1 stiklinė
- Vanduo (verdantis), 2 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūnas, 1 vienetas
- Petražolės, 50 gramų
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Kiaušinius išvirkite.
Grikius praplaukite po tekančiu vandeniu, palikite nuvarvėti ir apdžiūti.
Grikius apkepinkite keptuvėje be papildomų riebalų 5 min. Tuomet dėkite sviesto, permaišykite, sudėkite į puodą ar dubenį, užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, uždenkite ir palikite brinkti 15-20 min.
Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje iki auksinės spalvos.
Kepintą svogūną, smulkiai sukapotus virtus kiaušinius, smulkintas petražoles sumaišykite su išbrinkusiais grikiais, gardinkite druska.
Puikus pasirinkimas pusryčiams!
2015-07-25 21:15